Samen scheiden?

Hugo is als een blok gevallen voor de prachtige Natasja. De verboden liefde is helaas ontdekt door de privédetective van zijn werkgever en Hugo heeft zijn buitenechtelijke escapade opgebiecht aan zijn echtgenote Ellen.  Ellen voelt zich bedrogen en verraden. De prijs voor Hugo is groot: huwelijk kapot, geen baan meer.

Waarom heeft Hugo haar bedrogen? Nu ze terugkijkt naar de afgelopen huwelijkse jaren hadden ze weliswaar een goed huwelijk maar de passie voor elkaar was al jaren verdwenen. Na vele emotionele gesprekken besluiten Hugo en Ellen om definitief uit elkaar te gaan. Ze komen samen bij mij op kantoor om de procedure te bespreken.  Ze maken zich zorgen over de gevolgen van de scheiding: hoe zit het met de zorg over de kinderen? Moeten ze als ouders van minderjarige kinderen een ouderschapsplan opstellen? Hoe zit het de fiscaliteit? En hoe hoog is de kinderalimentatie? Hoe wordt partneralimentatie berekend? En hoe zit het met de koopwoning? En stel nou dat Hugo geen ander werk vindt? Zowel Hugo als Ellen hebben vele vragen.

Ik stel Hugo en Ellen gerust door met hen stap voor stap hun vragen te bespreken. Alle afspraken worden vastgelegd in een convenant. Ondanks dat Ellen zich enorm bedrogen voelt door Hugo, wil ze er toch samen met Hugo uitkomen en komen ze samen een tijdelijke partneralimentatie overeen totdat Hugo weer een baan heeft. Daarnaast hebben ze afgesproken dat Ellen met de kinderen in de woning blijft wonen totdat de woning verkocht is.

Heb je ook vragen over scheiden, of andere juridische vragen, mail ons op info@smalcs.nl of bel ons op 0251-670212. Uiteraard kan je ook vrijblijvend langskomen.

Esther Smal is lid van de vFAS en geregistreerd MfN mediator

Waarom Smal Otte?

  • Gratis kennismaking
  • Jarenlange ervaring
  • Snel, gedegen, betrouwbaar
  • Maandagmiddag /-avond inloopspreekuur

Bel mij terug

  • DD slash MM slash JJJJ