Contracten en verbintenissenrecht

Een goed contract houdt rekening met de onzekerheden van de toekomst en voorkomt kostbare en frustrerende disputen. Op die manier kunnen we veel juridische conflicten voorkomen. Wie zorgt dat afspraken duidelijk en helder op schrift staan en zeker weet dat de belangrijkste zaken zijn benoemd, bespaart zich onzekerheid en langdurig geruzie. 
Smal Otte is een ervaren partij in het opstellen en beoordelen van de meest uiteenlopende overeenkomsten. Of het nu gaat om een arbeidscontract, een fusie of om de goodwill en de omzetcijfers bij een overname. We signaleren risico’s, begeleiden je bij onderhandelingen en zorgen dat alles eenduidig en volledig op papier komt te staan.

Second opinion

Bij contracten gaat het vaak om grote bedragen. Daarom is het een kleine moeite om deze door een onafhankelijk expert van Smal Otte te laten controleren. Het kan je een hoop geld en ellende besparen. 
We geven onafhankelijk en helder advies, kijken naar de samenhang met jouw bedrijfsvoering en doorzien de consequenties van de bepalingen in een overeenkomst. Met onze expertise ben je verzekerd van een beoordeling die voor jouw situatie het meest gunstig is. Dat varieert van huurcontracten en samenwerkingsovereenkomsten tot algemene voorwaarden en bedrijfsovernames.

Algemene voorwaarden

De kleine lettertjes… met soms grote gevolgen. Algemene voorwaarden hebben is nog niet voldoende om ze van toepassing te laten zijn. Smal Otte stelt op een efficiënte manier jouw algemene voorwaarden op en adviseert je in het gebruik daarvan. Dat betekent maatwerk: toegesneden op jouw bedrijf, jouw capaciteiten en één op één jouw activiteiten dekkend. Verder zorgen we dat jouw klant er kennis van kan nemen en deze bij het sluiten van een overeenkomst van toepassing zijn verklaard.

Contractscan

Zoals jouw auto eens per jaar een APK-keuring krijgt, kan het ook geen kwaad om regelmatig de staat van jouw ondernemingscontracten te controleren. Zo gaat elke nieuwe kabinetsperiode doorgaans gepaard met veranderingen in wet- en regelgeving en dat kan weer gevolgen hebben voor jouw overeenkomsten. Om alles weer waterdicht te maken, heeft Smal Otte speciaal de ‘ContractScan’ ontwikkeld. 
We nemen de berg verplichtingen  met je door die je als ondernemer nu eenmaal aangaat. Met de verhuurder, de bank, personeel, klanten, leveranciers, verzekeraars en nog veel meer. We maken de verschillende termijnen inzichtelijk en houden alles up-to-date. Zo kun je een overeenkomst altijd tijdig wijzigen, beëindigen of een nieuwe overeenkomst afsluiten.

Meer weten over contracten of verbintenissen?
Bel voor meer informatie, of voor een gratis kennismakingsgesprek met 0251 670212 of stuur een e-mail naar info@smalcs.nl

Waarom Smal Otte?

  • Gratis kennismaking
  • Jarenlange ervaring
  • Snel, gedegen, betrouwbaar
  • Maandagmiddag /-avond inloopspreekuur

Bel mij terug

  • DD slash MM slash JJJJ