Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is dynamisch en verandert continu. Zeker na de invoering van de Wet Werk en Zekerheid zal jurisprudentie nog het nodige uit moeten kristalliseren. De belangen zijn vaak groot. Advies en bijstand van een gespecialiseerde professional in een procedure is dan broodnodig. Wij geven op ieder gebied de ondersteuning die u verdient.

Ontslag
Afscheid nemen van elkaar is zelden aangenaam. Zowel bij een conflict als reorganisatie. Bedrijf en de medewerker dienen, onder andere aan de hand van de reden van het ontslag, hun weg te kiezen, ontslag via het UWV of via de kantonrechter. Ontslag met wederzijds goedvinden blijft uiteraard ook mogelijk. Belangrijk is dat je je vooraf goed laat adviseren en je je in een procedure op een gedegen wijze bij laat staan. Een goed onderbouwde en beargumenteerde aanvraag is essentieel. Onze advocaten zorgen in samenspraak met jou voor een solide document waarmee je zo min mogelijk risico loopt, zodat snel en efficiënt een punt achter de zaak kan worden gezet.
Voor de werkgever leidt deze aanpak tot een zo snel mogelijke afhandeling van het contract. Ben je de gedupeerde medewerker, dan gaat het meestal om de beste ontslagvergoeding. Wij zijn specialisten in al deze situaties.

P&O en CAO
Als ondernemer is het lastig om alle veranderingen bij te houden van het grote aantal verschillende P&O-kwesties. Willekeur lijkt soms een rol te spelen, bijvoorbeeld bij de beoordeling van ZZP’ers en freelancers.

De aanhoudende organisatiewijzigingen bij onze uitkeringsinstanties en hun procedures helpen daarbij ook niet echt mee. Onze specialisten scheppen graag duidelijkheid in de wirwar van regels. 
We helpen bij de efficiënte ontwikkeling van het personeelsbeleid. Met goed advies over zaken als contracten, cao’s, ziekte, re-integratie, ontslag en de berg algemene regels en voorschriften. Uiteraard staan we je ook bij in de uitvoering. Zo verzorgt Smal Otte de voorwaarden waaronder je kunt doen waar je het beste in bent: ondernemen.

Fictief dienstverband
Wie werk uitbesteedt aan een ZZP’er of freelancer wil zeker weten dat er achteraf geen problemen ontstaan met de belastingdienst. Omdat deze instantie het werk al snel ziet als een dienstbetrekking is zo iemand inhuren niet geheel zonder risico’s. Je moet dan immers alsnog belastingen en werknemersverzekeringen afdragen. Met de arbeidsrechtdeskundigen van Smal Otte weet je snel en precies wat je te doen staat. We analyseren de tijdelijke overeenkomst, geven advies en zorgen dat arbeidsrechtelijke kwesties snel en zorgvuldig worden afgehandeld.

Meer weten over arbeidsrecht, ontslag of arbeidsovereenkomsten?
Bel voor meer informatie, of voor een gratis kennismakingsgesprek met 0251 670212 of stuur een e-mail naar info@smalcs.nl

Waarom Smal Otte?

  • Gratis kennismaking
  • Jarenlange ervaring
  • Snel, gedegen, betrouwbaar
  • Maandagmiddag /-avond inloopspreekuur

Bel mij terug

  • DD slash MM slash JJJJ