Omgang

Marjolein zit er helemaal doorheen als zij bij ons op kantoor komt. Sinds zij en Thomas ruim twee jaar geleden uit elkaar zijn gegaan, heeft zij bijna fulltime de zorg voor hun twee dochters gehad. Daarnaast werkt zij ook nog eens 28 uur per week, zodat ze nauwelijks tijd heeft voor zichzelf. Af en toe zijn de kinderen wel bij Thomas, maar er is geen vaste omgangsregeling. Hij komt ze halen wanneer hij zin heeft en brengt ze ook weer terug wanneer het hem uitkomt. En wanneer de kinderen een basketbalwedstrijd moeten spelen of een verjaardag hebben, dan is Marjolein degene die de kinderen haalt en brengt.

Ik bespreek met Marjolein dat het voor de kinderen ook veel beter is wanneer er een regelmatige omgangsregeling is, waarbij de kinderen op vaste dagen bij hun vader zijn. Het is daarbij belangrijk dat het “gewone” leven van de kinderen ook doorgaat als ze bij Thomas zijn. De ouder bij wie de kinderen op dat moment verblijven, zal de kinderen naar sportclubjes moeten brengen en zal ervoor moeten zorgen dat zij verjaardagspartijtjes van vriendjes en vriendinnetjes kunnen bijwonen.

Wanneer de kinderen vaker bij Thomas zijn, kan dit gevolgen hebben voor de kinderalimentatie die Thomas aan Marjolein betaalt. Thomas kan dan namelijk aanspraak maken op een zogenaamde zorgkorting. Marjolein vindt dat geen bezwaar. Zij vindt het veel belangrijker dat er een duidelijke en regelmatige omgangsregeling komt.

Indien dit nodig is, kan ik namens Marjolein de rechter verzoeken om een omgangsregeling tussen Thomas en de kinderen vast te leggen. Maar eerst schrijf ik Thomas aan om te kijken of hij bereid is om een omgangsregeling af te spreken. Gelukkig blijkt hij hiertoe bereid. Omdat Thomas wil dat de alimentatie wordt aangepast aan de nieuwe situatie, maak ik een alimentatieberekening. Naast de omgang en de alimentatie, maken Marjolein en Thomas ook andere afspraken over de kinderen, welke ik neerleg in een echtscheidingsconvenant.

Heb je ook vragen over omgang, alimentatie, of andere juridische vragen, mail ons dan vrijblijvend op info@smalcs.nl of bel ons vrijblijvend op 0251-670212. Uiteraard kan je ook een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek.

Waarom Smal Otte?

  • Gratis kennismaking
  • Jarenlange ervaring
  • Snel, gedegen, betrouwbaar
  • Maandagmiddag/-avond

Bel mij terug

  • DD slash MM slash JJJJ