Vakantieperikelen

Het is twee voor twaalf als Sabine bij mij op kantoor komt. De schoolvakantie van de kinderen is begonnen en zij wil graag met haar zoon en dochter op vakantie naar Cuba. Zij moet nu echt gaan boeken wil het er nog van komen. Probleem is alleen dat haar ex-man, Tim, niet wil meewerken. Samen hebben zij het gezag over hun twee kinderen, zodat hij zijn toestemming moet geven voor de vakantie. Tim heeft geen bezwaar tegen de vakantie zelf, maar stelt allerlei voorwaarden aan zijn toestemming die niets met de vakantie te maken hebben.

Sabine en Tim zijn nog niet zo heel lang uit elkaar. Er zijn een aantal zaken nog niet helemaal geregeld. Zo is de auto aan Tim toebedeeld. Sabine rijdt nog steeds in deze auto en zij weigert deze aan Tim ter beschikking te stellen. Sabine weet ook wel dat zij zich daarmee niet aan de afspraken houdt, maar zij heeft nu eenmaal nog geen vervangend vervoer. Bovendien heeft ze de auto niet voor zichzelf nodig, maar voor de kinderen. Die moeten naar vriendjes, vriendinnetjes en (sport)clubjes worden gebracht. Daarnaast wil Tim dat Sabine de paspoorten van de kinderen na de vakantie meteen bij hem terug brengt. Sabine vindt dit onredelijk. Zij zijn immers beide gezaghebbend ouder en Sabine regelt meestal de zaken voor de kinderen. Waarom wil Tim de paspoorten van de kinderen hebben?

Ik neem contact op met de advocaat van Tim. Omdat wij Sabine en Tim hebben bijgestaan in de echtscheidingsprocedure, hoef ik hem maar even kort de situatie uit te leggen. De advocaat van Tim weet dat als ik een kort geding procedure start voor de vakantie, de rechter vervangende toestemming zal verlenen. Een procedure zal partijen alleen maar geld kosten en de verhoudingen doen verslechteren, terwijl de uitkomst vooraf al duidelijk is. Ook is zowel een procedure, als het onthouden van toestemming niet in het belang van de kinderen. Ik spreek met de advocaat van Tim af dat Tim het toestemmingsformulier invult, zijn voorwaarde ten aanzien van de paspoorten laat vallen en dat Sabine de auto aan Tim ter beschikking stelt. Op die manier zijn de verzoeken van partijen ingewilligd en kan er een kostbare procedure worden voorkomen.

Heb je ook vragen over toestemming voor vakantie met de kinderen, of andere juridische vragen, mail ons dan vrijblijvend op info@smalcs.nl of bel ons vrijblijvend op 0251-670212. Uiteraard kan je ook een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek.

Waarom Smal Otte?

  • Gratis kennismaking
  • Jarenlange ervaring
  • Snel, gedegen, betrouwbaar
  • Maandagmiddag/-avond

Bel mij terug

  • DD slash MM slash JJJJ