Esther Smal

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Esther Smal. Ik ben getrouwd met Rob en moeder van Floris en tweeling Quint en Emma. Als advocaat en bemiddelaar ben ik gespecialiseerd in het familierecht, echtscheidingsmediation en collaborative divorce, beter bekend als de overlegscheiding.

Sinds 2009 werk ik met deze vernieuwende vorm van scheiden: de overlegscheiding. Deze vorm van scheiden is uit de VS overgewaaid en blijkt ook hier goed te werken. Partners gaan samen met hun advocaten onder begeleiding van een coach en eventuele andere adviseurs zoals een financieel adviseur en of kindertherapeut om de tafel zitten met maar één doel: er samen uitkomen. Niemand wil dat zijn kinderen de dupe worden van een scheiding en daarom werkt deze aanpak ook zo goed: Snel en met duidelijke afspraken!

Veel mensen komen ook gewoon samen bij mij met de vraag of ik als echtscheidingsmediator iets kan betekenen. Dat is prima mogelijk als beide partners bereid zijn om hun echtscheiding via mediation te regelen. Ik hoef ook niet alles zelf te doen; ik werk waar nodig met een financieel adviseur en of kindertherapeut. En nooit vrijblijvend; de afspraken worden vastgelegd in een convenant en zijn bindend tussen partners. Het voordeel van mediation is dat partijen samen met de mediator tot duidelijke afspraken komen binnen het door hen gewenste tijdsbestek.

Daarnaast treed ik als advocaat op in zgn. “procedures op tegenspraak”. Dit zijn procedures die wèl worden voorgelegd aan de rechter in tegenstelling tot de overlegscheiding en bemiddeling. Meestal omdat partijen het niet eens worden over bijvoorbeeld alimentatie, de zorg over de kinderen, adoptie of gezag. Ik sta een van hen dan bij in diverse familierecht gerelateerde procedures zoals verzoekschriftprocedures, bij het voeren van verweer of bij een voorlopige voorziening.

Om te gaan scheiden of om professionele hulp in te roepen is voor veel mensen een grote stap, in het bijzonder als er kinderen bij betrokken zijn. Mensen kunnen altijd bij mij terecht voor vrijblijvend advies of een second opinion.

Ik ben geregistreerd scheidingsmediator en lid van de vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS), lid van de vereniging Collaborative Divorce Holland (CDH) en van Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

Voor meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek 0251 670212 of mail naar info@smalcs.nl

Waarom Smal Otte?

  • Gratis kennismaking
  • Jarenlange ervaring
  • Snel, gedegen, betrouwbaar
  • Maandagmiddag /-avond inloopspreekuur

Bel mij terug

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ