Esther Smal: familierecht advocate en mediator

Aangenaam, mijn naam is Esther Smal. Ik ben getrouwd met Rob en moeder van Floris en tweeling Quint en Emma. Als advocaat en bemiddelaar ben ik gespecialiseerd in het familierecht en in mediation. Advocatuur zit in mijn bloed: mijn ouders waren allebei advocaat en ook ik had interesse in het vak. Na mijn beëdiging specialiseerde ik me in personen- en familierecht. Mijn carrière begon bij een middelgroot kantoor, waarna ik voor mezelf startte. Een keuze waar ik nog steeds volledig achter sta.

Advocaat en mediator

Scheiden is voor veel mensen een grote stap. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Bij die stap vervul ik verschillende rollen en bied ik professionele hulp. Als beide partners hun scheiding willen regelen via mediation, treed ik op als echtscheidingsmediator (geregistreerd bij MfN en lid van de vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators, de vFAS). En ik doe niet alles zelf: waar het nodig is, werk ik samen met een financieel adviseur of kindertherapeut. De afspraken die gemaakt worden tijdens de mediation, worden vastgelegd in een convenant. Dat convenant is bindend voor beide partners.

Daarnaast vervul ik de rol van advocaat. Op de achtergrond in een mediationtraject, of op de voorgrond als geschillen worden voorgelegd aan de rechter, bij zogenaamde procedures op tegenspraak. Dat zijn situaties waarbij de scheiding voor moet komen bij de rechtbank, meestal omdat beide partijen het niet eens worden over bijvoorbeeld adoptie, verdeling, gezag, zorg voor de kinderen of alimentatie. Dan sta ik een van de partners bij in verschillende familierecht gerelateerde procedures: het voeren van verweer, bij een voorlopige voorziening of bij verzoek/ dagvaardingsprocedures.

Neem gerust contact op

Heb je professionele hulp nodig bij de scheiding? Dan kan je altijd bij mij terecht voor vrijblijvend advies of een second opinion. Ik sta je graag bij als mediator of echtscheidingsadvocaat.

Voor meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek 0251 670212 of mail naar info@smalcs.nl

Stichting derdengelden

Ik ben niet aangesloten bij een stichting derdengelden en kan geen derdengelden ontvangen.

Waarom Smal Otte?

  • Gratis kennismaking
  • Jarenlange ervaring
  • Snel, gedegen, betrouwbaar
  • Maandagmiddag /-avond inloopspreekuur

Bel mij terug

  • DD slash MM slash JJJJ