Kan kinderalimentatie “zomaar” aangepast worden?

Het water staat Victor aan de lippen en dat maakt hem strijdvaardig.

Vijf jaar geleden heeft hij met Sylvia, zijn toenmalig partner en moeder van zijn kinderen, een bedrag aan kinderalimentatie afgesproken. Tegen beter weten in want toen wist hij al dat het bedrag eigenlijk te hoog was voor zijn draagkracht. Indertijd was het schuldgevoel dat gezorgd heeft voor zijn genereuze, overmoedige toezegging. Nu dreigt  hij zelfs in financiële problemen te raken. Als zelfstandige heeft hij door de crisis nogal wat tegenslag te verduren gekregen. Op het moment dat een opdrachtgever hem een vast contract aanbood heeft hij deze kans met beide handen aangegrepen. Weliswaar tegen een veel lager salaris, maar wel met meer zekerheid.

Victor vraagt zich af of het mogelijk is om de kinderalimentatie te laten aanpassen. Vrienden van Victor hebben hem geadviseerd om advies bij mij te vragen.

Ik kan Victor snel geruststellen. De kans is groot dat een rechter hem in het gelijk zal stellen als we deze aanpassing voorleggen. Maar allereerst adviseer ik hem om samen het gesprek met Sylvia aan te gaan. Als je een aanpassing door mediation kunt regelen is dat altijd beter voor de onderlinge verhoudingen dan meteen naar de rechter stappen.

Helaas stemt Sylvia niet in met het verzoek van Victor om in overleg de kinderalimentatie aan te passen.  Het is de rechter die uiteindelijk het verzoek van Victor toekent. Het eerder afgesproken bedrag was daadwerkelijk niet in verhouding tot de inkomsten die hij heeft.

Victor is heel blij en opgelucht als ik hem op de hoogte stel dat zijn verzoek tot verlaging van de bijdrage is toegewezen.

Heb je ook vragen over alimentatie, of andere juridische vragen, mail ons dan op info@smalcs.nl of bel ons op 0251-670212.

Esther Smal is lid van de vFAS en geregistreerd MfN mediator

Waarom Smal Otte?

  • Gratis kennismaking
  • Jarenlange ervaring
  • Snel, gedegen, betrouwbaar
  • Maandagmiddag /-avond inloopspreekuur

Bel mij terug

  • DD slash MM slash JJJJ