Partneralimentatie betalen? Mooi niet!

Woest is Sander. Hij heeft er al een nare scheiding op zitten en de tijd vóór de scheiding was ook al niet om naar huis te schrijven. ‘Ze heeft me verdorie wéér belazerd!’

Sander en zijn ex-partner Lynn zijn indertijd overeengekomen dat er partneralimentatie betaald wordt. Door Sander. Aan Lynn. En Lynn weet heel goed dat het recht op deze alimentatie onmiddellijk stopt als ze een nieuwe relatie aangaat. Niet leuk misschien, maar wel een duidelijke afspraak die door de wet wordt bevestigd. Sanders boosheid is niet eens het feit dat Lynn een nieuwe relatie heeft, maar ligt vooral in het feit dat hij weer teleurgesteld is geraakt in haar: door vrienden werd hij getipt en een bezoekje aan Lynn’s Facebookpagina was de bevestiging. ‘Ze heeft haar nieuwe liefdesnestje op mijn kosten in kunnen richten’, is zijn zure commentaar.

Ik kan Sander snel geruststellen. Ik heb via de gemeente vernomen dat de nieuwe liefde van Lynn op het adres van Lynn staat ingeschreven. De kans is groot dat een rechter Sander in het gelijk zal stellen als we deze zaak voorleggen. Maar allereerst adviseer ik hem om samen het gesprek met Lynn aan te gaan. Het zal misschien heel tegenstrijdig klinken, maar als advocaat geloof ik allereerst in overleggen. Als je een aanpassing via mediation kunt regelen is dat altijd beter voor de onderlinge verhoudingen dan meteen naar de rechter stappen.

Helaas vindt Lynn dat ze wél recht op partneralimentatie en wil niet eens overleggen om in overleg de partneralimentatie aan te passen. Het is de rechter die uiteindelijk het verzoek van Sander toewijst. De rechter ‘acht het aannemelijk dat Lynn samenwoont met een partner als ware zij gehuwd en dat sprake is van een duurzame gemeenschappelijke huishouding’.

Het is nu Lynn die met een kater zit.

Heb je ook vragen over alimentatie, of andere juridische vragen, mail ons dan op info@smalcs.nl of bel ons op 0251-670212.

Esther Smal is lid van de vFAS en geregistreerd MfN mediator

Waarom Smal Otte?

  • Gratis kennismaking
  • Jarenlange ervaring
  • Snel, gedegen, betrouwbaar
  • Maandagmiddag /-avond inloopspreekuur

Bel mij terug

  • DD slash MM slash JJJJ