Verkrijgende verjaring?
Goed geluimd kwam Pim van de week ons kantoor binnen, hij vertelde vol trots dat hij binnenkort met zijn grote liefde Beate gaat trouwen. Beate heeft drie kinderen uit een eerdere relatie en Pim krijgt met dit huwelijk drie minderjarige kinderen erbij! Pim wilde altijd al een groot gezin!
Pim had bij het maken van de afspraak aangekondigd dat hij nog wel een paar vragen had over kinderalimentatie van zijn twee kinderen uit een eerdere relatie die de helft van de tijd bij hun moeder Mieke wonen. Mieke en Pim kunnen het -ondanks dat hun relatie verbroken is- goed met elkaar vinden. Mieke vertelde Pim dat zij onlangs haar baan verloren was en zij was vorige week bij Pim langsgekomen en had hem gevraagd of Pim nog iets meer geld kon bijdragen aan de kinderalimentatie zolang zij werkloos was. Pim had aanvankelijk toegezegd dat hij een extra bijdrage zou fourneren, maar had later bedacht dat misschien niet zo handig was om op voorhand deze toezegging te doen zonder dit met Beate te bespreken. Hij moet immers als stiefvader bijdragen aan de kosten van zijn stiefkinderen.
Tijdens het gesprek tussen Pim en Beate had Beate geopperd het juridisch uit te laten zoeken. Zo gezegd zo gedaan. Ik weet Pim gerust te stellen door met hem zijn rechten en plichten als alimentatieplichtige te bespreken.
Ik nodig Mieke en Pim samen uit op kantoor om met elkaar te bezien of een oplossing bedacht kan worden. Mieke geeft uitdrukkelijk aan dat het om een tijdelijke oplossing gaat. Pim is bereid om tijdelijk extra bij te dragen in de kosten van de kinderen totdat Mieke weer voldoende inkomsten heeft. Ik stel in overleg met Mieke en Pim een overeenkomst op en deze wordt door Pim en Mieke ondertekend.
Heb je ook vragen over kinder- of partneralimentatie, of andere juridische vragen, mail ons dan op info@smalcs.nl of bel ons op 0251-670212.
Esther Smal is lid van de vFAS en geregistreerd MfN mediator