Echtscheiding, erfenis en arbeidsovereenkomst

it het Nieuwsblad voor Castricum en Nieuwsblad voor Kennemerland van 13 januari 2015:

Freek’s leven staat onder druk; zijn werkgever is aan het reorganiseren en hij is bang dat hij binnenkort op straat staat. Na het overlijden van zijn oud-tante is er in de familie strijd ontstaan over de erfenis en zijn huwelijk lijkt al deze druk niet te kunnen weerstaan. Advocaat Esther Smal is niet verbaasd dat alle emoties kunnen leiden tot een relatiecrisis en zelfs tot een echtscheiding.

Allereerst vraag ik aan mijn kantoorgenoot Paul Otte om het arbeidscontract van Freek te controleren op de afspraken die zijn vastgelegd bij het sluiten van de arbeidsovereenkomst. Met deze informatie kunnen we voor de eerste rust zorgen.

Dan de ruzie die binnen de familie aan het ontstaan is. Freek vindt het vreselijk; hij kijkt met zoveel warmte terug op de familiebijeenkomsten bij zijn oudoom en –tante. Ze hebben altijd met zoveel zorg aandacht besteedt aan hem, aan zijn broers en zussen, en aan zijn neven en nichten. Dat de nagedachtenis op deze manier bezoedeld wordt doet hem enorm veel verdriet. Mijn andere kantoorgenoot Roos gaat voor deze casus op onderzoek uit. Onze instelling gaat worden om met elkaar, dus samen met alle broers, zussen, neven en nichten van Freek een oplossing te vinden.

En dan de zorgen die Freek over zijn huwelijk heeft. Dáár is hij eigenlijk voor gekomen. We besluiten samen dat hij er alles voor over heeft om op een goede manier de relatie met zijn vrouw af te sluiten. Allereerst voor de kinderen die ze samen hebben. En, zoals ik dat altijd graag tegen cliënten zeg ‘de manier waarop je een relatie afsluit is de basis voor elke relatie die je daarna wilt beginnen’.

Heb je vragen over echtscheiding, mediation of arbeidsrecht, stuur dan een email of bel ons!

Waarom Smal Otte?

  • Gratis kennismaking
  • Jarenlange ervaring
  • Snel, gedegen, betrouwbaar
  • Maandagmiddag /-avond inloopspreekuur

Bel mij terug

  • DD slash MM slash JJJJ