Uit de praktijk van Esther Smal

De ex-partner van Jaap heeft een nieuwe liefde. Haar ogen stralen en om haar mond speelt de hele dag een glimlach. Haar blijdschap wordt haar eigenlijk door iedereen gegund. Als Marie voorstelt om bij haar nieuwe liefde Oscar in te trekken slaat de schrik Jaap om het hart. Advocate Esther Smal weet hem gerust te stellen

Want wat Jaap de eerste maanden van het ontluiken van deze nieuwe liefde niet wist, is het feit dat Oscar ongeveer 209 km verderop woont. Op zich niet zo’n probleem want de afspraken zijn altijd helder geweest; na het stuklopen van hun liefdesrelatie hebben Jaap en Marie het ouderschap voor Tanja altijd belangrijk gevonden en hebben ze bewust gekozen voor een co-ouderschap.

Op het moment dat Jaap ontdekt dat Oscar niet direct om de hoek woont heeft Marie inmiddels vergevorderde plannen om haar leven in het zuiden van het land op te bouwen. En Tanja maakt daar deel van uit. Jaap gaat niet akkoord met een verhuizing van zijn dochter; het co-ouderschap waar hij zo van geniet is dan immers niet meer mogelijk.

De goede relatie die ze samen als ouders hebben opgebouwd blijkt niet bestand tegen al deze stress en ze belanden uiteindelijk bij de rechter. De rechter geeft Jaap gelijk; Tanja weghalen bij haar vriendjes en vriendinnetjes, haar school en de omgeving waar ze is opgegroeid, vindt de rechter niet opwegen tegen het belang van Marie.

Heb je ook vragen over de uitvoering van een ouderschapsplan, mail ons dan op info@smalcs.nl of bel ons op 0251-670212.

Esther Smal is lid van de vFAS en geregistreerd MfN mediator

Waarom Smal Otte?

  • Gratis kennismaking
  • Jarenlange ervaring
  • Snel, gedegen, betrouwbaar
  • Maandagmiddag /-avond inloopspreekuur

Bel mij terug

  • DD slash MM slash JJJJ