Schulden en huwelijkse voorwaarden

Michael dacht dat hij het goed geregeld had. Hij houdt zielsveel van Astrid, maar ze heeft een enorm gat in haar hand. Daarom is hij met haar op huwelijkse voorwaarden getrouwd. Gisteren stond ineens een deurwaarder bij hem op de stoep, die beslag heeft gelegd op de inboedel. Toen Michael de deurwaarder vertelde dat hij op huwelijkse voorwaarden met Astrid is getrouwd, trok de deurwaarder zich daar niets van aan. “Dan moet u dat maar aantonen”, zei hij, terwijl hij stug doorging met het opschrijven van de inboedel.

Na een goed gesprek met Astrid, heeft ze aan Michael opgebiecht dat ze online aankopen heeft gedaan en de rekeningen niet heeft betaald. Er zijn inmiddels allerlei kosten bovenop het bedrag van de aankopen gekomen, zodat het nu om bijna € 2.000,- gaat. Michael en Astrid hebben dat geld niet. En nu? Michael is ten einde raad. Hij is bang dat zijn inboedel waaronder zijn prachtige muziekinstallatie en muziekcollectie zal worden verkocht.

Ik vraag de huwelijkse voorwaarden op bij Michael. Michael en Astrid hebben in de huwelijkse voorwaarden een staat van aanbrengsten laten opnemen, waarin precies staat wie wat heeft aangebracht. Maar omdat Michael en Astrid al 23 jaar getrouwd zijn, is het grootste gedeelte van de inboedel inmiddels vervangen. Michael en Astrid hebben de meeste spullen van een gezamenlijke bankrekening betaald. Hierdoor kan niet worden aangetoond wie wat van wie is, ondanks dat Michael kostwinner is en feitelijk het grootste gedeelte van de spullen heeft betaald.

Ik schrijf de deurwaarder aan met de mededeling dat Michael en Astrid op huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd en stuur de huwelijkse voorwaarden aan de deurwaarder. Ik verzoek de deurwaarder om verdere maatregelen te staken en stel voor dat Astrid de schuld in termijnen aflost, omdat zij de schuld en de bijkomende kosten niet ineens kan betalen. De deurwaarder blijkt coulant en gaat akkoord met de voorgestelde betalingsregeling. Het beslag op de inboedel van Michael en Astrid wordt opgeheven.

Heb je ook vragen over schulden en of huwelijksvoorwaarden, of andere juridische vragen, mail ons dan vrijblijvend op info@smalcs.nl of bel ons vrijblijvend op 0251-670212. Uiteraard kan je ook een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek.

Waarom Smal Otte?

  • Gratis kennismaking
  • Jarenlange ervaring
  • Snel, gedegen, betrouwbaar
  • Maandagmiddag /-avond inloopspreekuur

Bel mij terug

  • DD slash MM slash JJJJ