Geldvordering

George was een markante verschijning in het dorp. Lang haar, lange baard, bochel, en één been.
Hij had een onderneming, een wasserette. Daarvoor had hij een tweedehands wasmachine gekocht, op rekening.
Doch, voor hij de rekening kon betalen stortte het gebouw in. Er was een gasexplosie geweest.

De leverancier van de tweedehands wasmachine, De Wilde Wasmachines V.O.F., wilde uiteraard wel zijn geld hebben, en sprak George aan op betaling.
Bij de kantonrechter aangekomen werd namens George verweer, gevoerd, en kreeg De Wilde Wasmachines V.O.F. de bewijsopdracht dat zij de tweedehands wasmachine aan George had geleverd. George was zelf niet op de zitting.
De volgende zitting was het getuigenverhoor. De Wilde Wasmachines V.O.F. liet twee getuigen horen, de vennoten van de v.o.f. Sjaak de Wilde en zijn broer Hendrik de Wilde.

Zij verklaarden eensgezind dat zij de wasmachine bij George hadden afgeleverd, en gaven een adequate beschrijving van George: lang haar, lange baard, bochel, en één been. Hendrik verklaarde zelfs dat hij nog een keer terug was geweest om de machine van een nieuwe aan- en uitknop te voorzien.

De rechter vroeg aan de gemachtigde van George of hij tegenbewijs wilde leveren. Hij was na de beschrijving die de broers hadden gegeven ook wel benieuwd hoe George eruit zag.

De gemachtigde meldde dat hij daar geen behoefte aan had. De broers hadden weliswaar verklaard aan George geleverd te hebben, en zij hadden precies beschreven hoe George eruit zag, doch dat levert geen bewijs op. De broers waren immers vennoten, en dus partij-getuigen, en verklaringen van partij-getuigen hebben geen enkele waarde indien er geen steunbewijs is.

De rechter gaf de gemachtigde van George gelijk. Volgens de wet was er geen bewijs geleverd, en dus werd de geldvordering afgewezen, de adequate beschrijving die de broers gaven over het uiterlijk van George ten spijt.

Heb je ook vragen over geldvorderingen, of andere juridische vragen, mail ons dan vrijblijvend op info@smalcs.nl of bel ons vrijblijvend op 0251-670212. Uiteraard kan je ook een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek.

Waarom Smal Otte?

  • Gratis kennismaking
  • Jarenlange ervaring
  • Snel, gedegen, betrouwbaar
  • Maandagmiddag /-avond inloopspreekuur

Bel mij terug

  • DD slash MM slash JJJJ