Brood nodig

Joost heeft een rot jaar achter de rug. Begin van het jaar is hij slachtoffer geworden van zinloos geweld. Toen hij een opmerking maakte naar een groepje jongeren die zich misdroegen, hebben zij hem het ziekenhuis in geslagen. Lichamelijk is hij inmiddels gelukkig hersteld. Maar geestelijk heeft het gebeuren er behoorlijk bij hem ingehakt. Joost vertoont depressieve klachten en het heeft een hele tijd geduurd voordat hij weer zijn huis uit durfde. Hierdoor heeft hij zijn werk – Joost is taxichauffeur – lange tijd niet kunnen uitvoeren. Sinds twee weken is Joost langzaam weer bezig om zijn werkzaamheden op te bouwen. Hij rijdt nu alweer twee dagen per week rond in zijn taxi.

Maar tot overmaat van ramp dreigt zijn rijbevoegdheid te worden ontnomen. Joost is opgeroepen voor een gesprek met de Officier van Justitie, omdat hij in 2014 twee keer behoorlijk te hard heeft gereden. Ook daarvoor is hij al een aantal keer staande gehouden vanwege forse snelheidsovertredingen, maar toen is hij er met een boete vanaf gekomen.

Als Joost bij mij op kantoor komt en zijn verhaal vertelt, kan ik hem geruststellen. Als je je rijbevoegdheid nodig hebt voor broodwinning, wordt deze in de regel niet zo snel afgenomen. Tijdens het gesprek met de Officier van Justitie laat ik aan de hand van bewijsstukken zien dat Joost taxi chauffeur is en dat hij zonder rijbevoegdheid geen inkomen heeft. Daar komt in het geval van Joost nog eens bij dat zijn rijbevoegdheid ook een rol speelt bij zijn re-integratie, niet alleen op zijn werk, maar ook in de maatschappij. Dat Joost weer aan het werk kan, maar ook uitstapjes kan maken met de auto, is belangrijk voor zijn herstel.

De Officier van Justitie ziet ook in dat het ontzeggen van de rijbevoegdheid voor Joost een onevenredig zware sanctie is. Hij komt er vanaf met een waarschuwing en een boete, die, omdat er inmiddels ruim twee jaar verstreken is sinds de overtredingen, flink wordt gematigd.

Heb je ook vragen over strafbeschikkingen, of andere juridische vragen, mail ons dan vrijblijvend op info@smalcs.nl of bel ons vrijblijvend op 0251-670212. Uiteraard kan je ook een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek.

Waarom Smal Otte?

  • Gratis kennismaking
  • Jarenlange ervaring
  • Snel, gedegen, betrouwbaar
  • Maandagmiddag /-avond inloopspreekuur

Bel mij terug

  • DD slash MM slash JJJJ